Aanbod

In mijn praktijk zie ik mensen met verschillende problemen of klachten zoals.

  • Angst, sombere depressieve klachten of boosheid.
  • Chronische pijn, lichamelijke klachten zoals IBS of allergieën.
  • Slaapklachten, identiteitsproblemen of persoonlijkheidsproblemen.
  • Confrontatie met een ziekte als kanker.
  • Problemen in relatie met andere mensen, problemen op het werk.
  • Hoofdpijn en migraine klachten.
  • Angst en vrees voor bv tandartsbezoek.

In een eerste gesprek maken we kennis met elkaar en spreken af hoe en waaraan we gaan werken. Soms is dat inzicht, soms is dat verwerken van een naar verleden, soms is dat leren van nieuw gedrag. Er wordt niet alleen gekeken wat je zwakke plekken zijn, maar vooral ook wat je sterke kanten zijn en hoe je die ook kunt gebruiken.

Hypnotherapie
De hypnotische trance therapeutisch gebruiken om problemen en klachten te verkennen en te verhelpen.
In je onbewuste zitten je gewoonten, je overtuigingen, automatismen maar ook veel lichamelijke reacties. Door hypnose krijg je zeggenschap over dit onbewuste domein. En dit maakt hypnose veelal tot een krachtig middel om te veranderen.

Angstcoaching bij angst voor de tandarts en andere angsten zoals pleinvrees.
Verschillende technieken zoals visualisaties, ontspanningstecnieken en traumaverwerking met onderandere EMDR worden gebruikt om je angst de baas te worden.

Hoofdpijn en migraine de baas
In een aantal bijeenkomsten leer je ontspanning en visualisatie gebruiken om je spanningshoofdpijn te verminderen. Je leert ook vroege signalen van hoofdpijn en migraine te herkennen en eerder te reageren zodat aanvallen voorkomen worden.

Subliminale CD's
Als de klachten helder en duidelijk zijn, kan het zinnig zijn een `subliminale cd` te maken, Deze cd kun je afspelen bijvoorbeeld tijdens je slaap om zo aan je problemen werken.

Traumaverwerking met EMDR
EMDR is een methode die ik tijdens de therapiesessies gebruik om je een nare gebeurtenis of een naar verleden te laten verwerken als die nog een negatieve invloed heeft op je leven van dit moment.

Assertiviteittraining
Als je eigen grenzen niet kunt aangegeven en moeilijk nee kunt zeggen kun je veel hebben aan de vele oefeningen die in de training gedaan worden.

Mindfulness
Mindfulness is een aandachtgerichte meditatie die, bij regelmatig toepassen, rust en verdraagzaamheid naar jezelf en naar anderen brengt in je leven. Meestal leer ik deze aan mensen in een groep maar soms ook in individuele gesprekken.

Cognitieve benadering
Ook in hypnotherapie is het van belang om te kijken wat gedachten en gevoelens met je doen.
Deze leren relativeren en leren controleren of ze wel juist zijn is belangrijk om problemen en klachten aan te pakken.